Min mormor hälsar och säger förlåt

Min mormor hälsar och säger förlåt

By Fredrik Backman

 • Release Date : 2013-08-30
 • Genre : Skönlitteratur
 • FIle Size : 0.69 MB
Score: 4.5
4.5
From 82 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Min mormor hälsar och säger förlåt En normal roman om annorlunda människor. Eller möjligen tvärtom.

Elsa är sju år gammal och rätt störig. Eller hon uppfattas i alla fall så eftersom hon inte är helt blåst i skallen och den gällande samhällsnormen är ju att sjuåringar ska vara det.

Mormor är hennes bästa vän. Hennes enda, faktiskt. Mormor brukade vara ett geni och jobba som kirurg, men nu kör hon bil utan körkort och står på balkongen med öppen morgonrock och skjuter på oanmälda besökare med paintballgevär.

Folk säger att hon är annorlunda. Galen. Men mormor har ett hemligt språk och ett eget kungarike, ”Miamas”, och där är allt annorlunda. Det är dit mormor tar med Elsa när Elsas föräldrar skiljer sig och när Elsa blir slagen i skolan för att hon inte är som alla andra sjuåringar. Miamas är deras frizon, tills mormor en dag blir sjuk och får veta att hon är döende.

Som ett sista äventyr ger hon då Elsa en serie brev, där mormor ber sina grannar om ursäkt. De leder Elsa till en trappuppgång fylld av militanta bostadsrättsivrare, fanatiska kaffedrickare, kamphundar, monster, fyllon och helt vanliga kärringar. Men de blir också upptakten på en historia där ett barn försöker lära sig acceptera att alla man älskar ska dö, och där hon bit för bit får veta sanningen om både kungariket Miamas och sin mormor.

Min mormor hälsar och säger förlåt är en ovanlig vardagssaga om dysfunktionella superhjältar. Med enastående komisk träffsäkerhet och ett stort bankande hjärta berättar författaren till En man som heter Ove om en mormors kompromisslösa kärlek till sitt barnbarn, och om grannarna i ett hyreshus som alla på sitt sätt slåss för en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns.

Rätten att få vara annorlunda.

Reviews

 • Sämre än förväntat

  2
  By johan_fo
  Inte alls lika bra som en man som heter Ove
 • Enastående

  5
  By Krockofanten
  Sorglig, rolig och spännande på samma gång!
 • En mysig bok med hög dos underhållning!

  4
  By Striemarn
  Precis som titeln talar är det här en mysig bok som kastar dig mellan skratt, vemod och förundran för hur en historia, som ytligt sett bara behandlar en liten flickas skattjakt, kan vara så träffsäker på livets alla frågor. Vi människor skulle bra allt bli bättre på att känna dem vi älskar. Läs denna bok om du gillade En man som heter Ove. Läs den här boken om du vill ha ett par trevliga timmar framför dig!
 • Fantastisk

  5
  By Poppp82
  Fredrik Backman gör det igen! Det är en fantastisk bok som innehåller både skratt och gråt. Läs den/lyssna på den. Den är fantastisk. Jag önskar att den aldrig tog slut.
 • Underbar

  5
  By Don-Bubben
  Den här boken fick mig att skratta och gråta, att läsa girigt och samtidigt långsamt för att den inte skulle ta slut. En av de bästa böcker jag har läst.

keyboard_arrow_up