Introvert - den tysta revolutionen

Introvert - den tysta revolutionen

By Linus Jonkman

 • Release Date : 2013-04-24
 • Genre : Psykologi
 • FIle Size : 0.92 MB
Score: 4.5
4.5
From 65 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Introvert - den tysta revolutionen En underskattad personlighetstyp

Tänker du först och talar sen eller talar du först och tänker sen? Blir du besvärad när expediter kommer fram till dig i affären eller tycker du bara att det är trevligt? Är du mest kreativ när du arbetar ensam eller när du arbetar i grupp?

I vår tid verkar ”utåtriktad och flexibel” vara de mest eftersökta egenskaperna på arbetsmarknaden, social kompetens värderas högre än yrkeskompetens och den som skriker högst får oftast som den vill. Det är en tid där inåtriktade, eftertänksamma och stillsamma karaktärsdrag har klassats som mentala sjukdomstillstånd. En tid där introversion ofta förväxlas med blyghet, arrogans och asocialt beteende. Inget kunde vara mer fel.

Om vi är introverta eller extroverta är en biologiskt hårdkodad del av vår personlighet. Detta har varit känt och har undersökts av vetenskapen i mer än hundra år. Trots det tillkommer hela tiden ny kunskap i ämnet. Linus Jonkman tar med läsaren på en fascinerande resa genom den introverta världen. Han berättar om sina egna och andras upplevelser som introverta och förklarar skilnaderna på och likheten mellan extroverta och introverta människor. Mycket av den friktion vi upplever i våra liv, både i yrkeslivet och privat, har sin botten i motsättningar mellan dessa båda läggningar. Förståelsen för vad det innebär att vara introvert har ökat avsevärt på sistone. Men vi har ännu inte sett någon platsannons som efterfrågar introverta människor.

I en värld där allt går fortare och fortare och där bruset blir starkare för varje dag kan det rentav vara en fördel att vara introvert, och de som fått den gåvan kan skatta sig lyckliga.

Reviews

 • Fantastisk

  5
  By teddyzetterlund.com
  Väldigt personlig, lättläst och träffande. Komplettera med Susan Cains "Quiet: The Power of Introverts" så vet du det mesta du behöver veta om vad det innebär att vara introvert.
 • Enormt givande - för den introverte

  5
  By Beaky2000
  Att jag är introvert har jag vetat sedan tidigare, men den här boken har lärt mig enormt mycket om hur det påverkar mig och mitt liv. Jag kommer förmodligen leva ett lyckligare liv än om jag inte läst den!

keyboard_arrow_up